1. קטלוג
  2. ספרי ילדים וקריאה
  3. ספרי קריאה

כעפעפי שחר | חיים סבתו

כעפעפי שחר | חיים סבתו
כעפעפי שחר - מעשה בעזרא סימן טוב | חיים סבתו

כעפעפי שחר הוא המעשה בעזרא סימן טוב ובחבריו, רחמים הכנר העיוור, משה דוד האברך, והדוקטור יהודה טוויל החוקר מן האוניברסיטה.
על ארבעה החברים הירושלמים מספר "הסופר", והסיפור שהוא מספר מכאיב וגם מרגש, וכולו שזור באווירה של ירושלים, רחובותיה, בתיה, ריחותיה, שירתה.
זו ירושלים העולה מן "העמק שתחת שכונת התפוחים בסוף רחוב בצלאל" ויורדת ועולה שוב אל רחוב הנביאים.
שם היה אותו מעשה בעזרא סימן טוב וברחמים, אולי הוא המעשה אשר ממנו באה "אותה צרה שרעשה עליה ירושלים כולה."
ואולי לא.
כך או כך, אלה ושאר המעשים מתרחשים בשכונת מחנה יהודה הקסומה.
אלא גם שגם שם, במחנה יהודה, "השמחה שבתה.
הכול ידעו שהגודל נחתך והחודשים ספורים."

ספרו הראשון של חיים סבתו, אמת מארץ תצמח, ובו שלושה סיפורים מפתיעים בתוכנם ובלשונם, גל גלגוליה של משפחה מיוצאי חלב.
לאחר שנתיים שוב הפתיע סבתו: תיאום כוונות, ספרו השני, ובו סיפורה המרגש של חבורת לוחמי שריון במלחמת יום הכיפורים, עורר מייד התרגשות עצומה. הספר הראשון שזכה בפרס ספיר (2000), וכן בפרס יצחק שדה (2002), הוא תורגם לכמה שפות, ולאחר יותר משלושים אלף עותקים כבש את מקומו על המדפים ובלבבות.
כעפעפי שחר יפתיע את הקוראים בניגון חדש ושונה.

הוצאת ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
הוסף לסל
קניה מהירה

למה לקוחות קונים אצלנו?

>>  מחירים זולים והוגנים !!

>>  מבחר גדול ומעודכן !!

>>  מקצוענים בתחום ספרי הקודש !!

>> משלוח מהיר במחיר סביר !!

>> זמן אספקה תוך 7 ימי עסקים בהתאם           לתקנון החנות

אלופים בתחום

מקבלים אשראי

קניה בטוחה


0
גלגל חוזר בעולם | חיים סבתו

גלגל חוזר בעולם | חיים סבתו

לפני עשרים וחמש שנה יצא לאור ספרו הראשון של חיים סבּתוֹ. סבּתוֹ הוא בן למשפחת רבנים מחלבּ אשר בסוריה, היא אר"ץ - ארם צובא. איש בית המדרש, תלמיד חכם המפרסם מאמרים בהלכה. 
מה לו ולסיפורי חלבּ, הוא שעלה לארץ ילד בן שבע מקהיר אל המעברה בבית־מזמיל שבירושלים ?

הנובלה "גלגל חוזר" בעולם היא פנינה נדירה המתגלית לה במקומותינו. תולדותיה של משפחה אחת שזורים בה, דרך חלבּ אל פריז ואז לירושלים, וכל הגלגל הזה עטוף שביס של כאב שגם מנעמיה של העברית הנפלאה - עברית אשר חשבנו כי נעלמה מן הספרות העברית בת ימינו - אינם מסוגלים להחביאו.

במהדורת היובל הזאת הוסיף המחבר עלילה חדשה, כולה אמת, והיא פוגשת את מה שתואר קודם בדמיון, "היה או לא היה?". זהו דיווח מרתק על מה שהתרחש במציאות, שנים לאחר שיצא לאור מה שחשבנו כי אינו יותר ממעשה מדומיין.

מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
אמת מארץ תצמח | חיים סבתו

אמת מארץ תצמח | חיים סבתו

חיים סבתו הוא בן למשפחת רבנים מחלב אשר בסוריה, היא אר"ץ - ארם צובא. איש בית-המדרש, תלמיד חכם המפרסם מאמרים בהלכה, מה לו ולסיפורי חלב? ואכן, גלגל חוזר בעולם, הנובלה המרכזית של ספרו זה, היא פנינה נדירה המתגלית לה פתאום במקומותינו. תולדותיה של משפחה אחת שזורים דרך חלב אל פריז ואז לירושלים, וכל הגלגל עטוף שביס של כאב שגם מנעמיה של העברית הנפלאה - עברית אשר חשבנו כי נעלמה כיום מן הספרות שלנו - אינם מסוגלים להחביאו. אמת מארץ תצמח הוא סיפור בלשי על גלגולו המסתורי של כתב-יד מופלא; שברי לוחות הוא קינה מעודנת של שברונו של דור העולים המפואר בשנות החמישים - את קהילותיהם שם הפסידו ואל נחלתם כאן במעברה לא הגיעו.

הוצאת ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
בואי הרוח | חיים סבתו

בואי הרוח | חיים סבתו

בואי הרוח הוא ספרו הרביעי של חיים סבתו, וגם הפעם נכונה לקוראים הפתעה: הילד אשר זה עתה עלה ממצרים מוצא את עצמו בין האזבסטונים של שכונת בית-מזמיל, הלוא היא קריית-יובל שבירושלים, ונקשר אל מי שרחוק ממנו כרחוק מזרח ממערב: משה פרקש, עולה חדש ותיק יותר, מהונגריה. פרקש מאמץ אל ליבו את הילד. ומכאן נפרש לנגד עינינו סיפורה של משפחה יהודית על ארבעה דורותיה, מן העיירה שבאימפריה האוסטרו-הונגרית המתפוררת, דרך שתי מלחמות עולם, אל עליבותה ותפארתה של המעברה בקצווי ירושלים, ואל העולם המתחדש של הלימוד.
את הסיפור המרתק הזה אנחנו שומעים לסירוגין, כפי שהוא עולה מזכרונם של הילד המצרי, הוא המספר המבוגר, והמבוגר ההונגרי, הוא הילד שעלה מן השריפה הגדולה ועכשיו עסוק בהתחדשות ובתחייה. שלושה פקדונות נותן פרקש בידי חברו הילד, ושלושתם נשמרים וחוזרים. ועל סידור התפילה המיוחד - הפיקדון האחרון - אומר פרקש: "אבא עבר עם הסידור מלחמה אחת נוראה, ואני עברתי איתו מלחמה נוראה ממנה". וכאשר גם הפיקדון הזה חוזר לידיים הראויות לו, תם המעגל שהתחיל, כביכול, בתמימות: "שיכנו אותנו יחד בבית-מזמיל".

ספרו הראשון של סבתו, אמת מארץ תצמח, הוא סיפור יהודי חלב שבסוריה. ספרו השני, רב-המכר תיאום כוונות, זכה בפרס ספיר (2000) ובפרס יצחק שדה (2002). ספרו השלישי, כעפעפי שחר, היה ועודנו רב-מכר.

כריכה רכה | 162 עמ'
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
תיאום כוונות | הרב חיים סבתו

תיאום כוונות | הרב חיים סבתו

מלחמת יום הכיפורים מנקודת מבטו של בחור ישיבת הסדר עטור שבחים.

מהדורה חדשה לרגל 40 שנה למלחמת יום הכיפורים.

ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59

מוצרים אחרונים שנצפו

סליחות קורן - מנהג פולין

סליחות מנהג פולין - הוצאת קורן

גודל 13x19 ס"מ | כריכה רכה

מחיר: 28
מחיר מבצע: 24
אגדות ומידות | נעם פרל

אגדות ומידות | נעם פרל

הספר חסר במלאי שלנו ושל ההוצאה ואין באפשרותנו לספקו 

בבואנו לרכוש וללטש את המידות באישיותנו, אנו מרכיבים למעשה את ארגז הכלים האישי שלנו שבאמצעותו נוכל לפעול בעולם, לקדמו ולהתקדם בתוכו. לימוד המידות מתוך מדרשי האגדה צובע אותן בצבעים עזים של חיים ומעשים, ויוצק אותן מעולם הרוח המופשט והחמקמק אל תבניות המציאות המוחשית והנתפסת, מהרעיון הרוחני אל המעשה המציאותי, הפנמת המידות ויכולת ההיאחזות בהן מגיעות לשיאן בהיותן מתגלמות באדם גדול ובדמות מופת.
בספר זה ארבעים ממידות הנפש הראויות לרכישה, אימוץ והטמעה בתוככי נפשנו פנימה. כל מידה זוכה להגדרה, לפסוק מבוא והשראה תנ"כי, לבירור ולמפגש עם ארבע דמויות שנשאו את דגלה בעיני חז"ל.

הרב נעם פרל מזכ"ל תנועת בני עקיבא העולמית וראש הישיבה התיכונית סביבתית בסוסיא, משלים את הטרילוגיה 'אגדה ופרשה', 'אגדה וטבע' ו'אגדות ומידות' המעמיקה בדברי המקרא והמדרש ובמשמעותם לחיי כולנו.

411 עמודים
מחיר: 69
מחיר מבצע: 55
בנפול תרדמה | משה רט ויעלה גן

בנפול תרדמה | משה רט ויעלה גן
       
אחרי שנים של כתיבת סיפורי אימה קצרצרים בפייסבוק, מוציא משה רט יחד עם יעלה גן את הספר "בנפול תרדמה" - ספר אימה- פנטזיה באורך מלא, שמלבד האימה שבו מכיל גם מסרים ברוח הספרים הפילוסופיים של "פשוט להאמין" ו"פנטזיהדות".
בנפול תרדמה הוא ספר אימה-פנטזיה מקורי, שעלילתו מתרחשת ברחבי ירושלים, בין מנזרים עתיקים, בתי קברות, גני אירועים וקמפוסים אקדמיים - ובמקביל בין מציאות לאשליה, בין רציונליות למיסטיקה ובין ספקנות לאמונה, בעולם שבו שום דבר אינו כפי שהוא נראה.

התעוררת פעם בצרחות מחלום בלהות?"
נתן דיאמנט הוא חוקר משטרה ציני וספקן. הוא מאמין רק במדע ובהיגיון. אין לו סבלנות לאמונות טפלות כמו רוחות, שדים, כישוף ומתים-חיים.
כאשר סדרת אירועים מוזרים ומצמררים פוקדת את ירושלים, נתן הוא האיש שנשלח לחקור אותה. יחד עם קרן, עיתונאית סקרנית שאינה נותנת לו מנוח, הוא יוצא לחשוף את האמת. אין לו מושג עד כמה האמת הזו עתידה לזעזע את עולמו.
לצפייה בעמודים לדוגמא לחץ כאן

"פסיפס מלא דמיון שמשלב מיתולוגיה יהודית עם אימה מודרנית באופן שנותן לכל אחד מהם זווית חדשה ומפתיעה".
- יואב בלום, מחבר רבי המכר "מצרפי המקרים", "המדריך לימים הקרובים" ו"הקבוע היחידי".

"העלילה המותחת והמסקרנת מקפלת בתוכה שכבות של מסתורין ואימה. בסופה היא מותירה את הקורא מהורהר, תמה על החיים ואף מתאווה לקרוא בו בשנית."
- יעל שבח, מחברת הספר "א' אלמנה".

משה רט הוא ד"ר לפילוסופיה, מחבר הספרים פשוט להאמין ופנטזיהדות ויוצר דף הפייסבוק סיפורי אימה קצרצרים.
יעלה גן היא ירושלמית, כותבת ועורכת. זוהי יצירתם המשותפת הראשונה.

כריכה רכה
מחיר: 98
מחיר מבצע: 55
יראה ללבב | הרב יובל שרלו

יראה ללבב | יובל שרלו

על ייעוד הנבואה ותוכנה הפנימי מה היה תפקידה העיקרי של הנבואה, ומהם עקרונותיה?חלק הארי של התנ"ך הוא ספרי נבואה. בתפישה העממית היה תפקידו של הנביא לספק את סקרנותם של בני האדם, ולתאר להם את העתיד הצפוי להם. ואולם תשובה זו אינה עומדת במבחן הביקורת, שכן רוב נבואות הנביאים אינו עוסק כלל בעתיד, ותפקידה של הנבואה לא היה לספק סקרנות.בספר זה מציע הרב יובל שרלו מענה אחר לשאלה זו: תפקידה של הנבואה להציע לקהל שומעיה את ה"פרשנות הפנימית של המציאות". תשומת ליבו של הנביא נתונה להווה, ובנבואתו הוא בוחן ומנתח את המציאות בימיו. הנביא משלים את מה שעיני בני האדם אינן מסוגלות לעשות – לקרוא את מה שמעבר למציאות הממשית. בשל כך נתקל הנביא בחוסר אמון מתמיד, שכן דבריו מנוגדים לכל מה שמקובל כפרשנות הריאלית של המציאות. מבחינה תוכנית, פרשנות נבואית מתייחדת בקביעה כי עיקר העיקרים הוא המוסר, הצדק והמשפט, וחברה מושתתת על עקרונות אלה. בספר נבחנות סוגיות רבות העוסקות בדברי הנבואה.שמושל הספר – יראה כלבב – לקוח מספר שמואל, ובא לבטא כי עיקר תפקידו של הנביא להתבונן אל מה שמכונה ה"לב" – בין כמטפורה למידות הטובות, ובין כביטוי המציין שהנביא מחדש את מה שנסתר מעיני בני אדם.הספר מיועד לחובבי התנ"ך, אשר ייחשפו בו לפרשנות מהותית של דברי הנבואה, ולמי שחוסנה המוסרי של החברה עומד בראש מעייניו.

הוצאת ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 118
מחיר מבצע: 69
logo בניית אתרים