1. קטלוג
  2. הלכה ומנהג
  3. רפואה בהלכה

מפנקסו של רופא סוגיות באתיקה, ברפואה ובהלכה- חלק שני | ד"ר מנחם חיים ברייר

מפנקסו של רופא סוגיות באתיקה, ברפואה ובהלכה- חלק שני | ד"ר מנחם חיים ברייר
מפנקסו של רופא סוגיות באתיקה, ברפואה ובהלכה- חלק שני | ד"ר מנחם חיים בריירמפנקסו של רופא סוגיות באתיקה, ברפואה ובהלכה- חלק שני | ד"ר מנחם חיים בריירמפנקסו של רופא סוגיות באתיקה, ברפואה ובהלכה- חלק שני | ד"ר מנחם חיים בריירמפנקסו של רופא סוגיות באתיקה, ברפואה ובהלכה- חלק שני | ד"ר מנחם חיים ברייר
מפנקסו של רופא חלק שני - סוגיות באתיקה, ברפואה ובהלכה |
ד"ר מנחם חיים ברייר

חמש שנים אחרי השקת ספרו הראשון, שזכה בפרס שר הבריאות לחיבורי איכות ברפואה והלכה ובו הוצגו  סוגיות שבהן יש התנגשות לכאורה בין הרפואה וההלכה, יוצא ד"ר ברייר עם ספרו השני בסדרה "מפנקסו של רופא 2" ובו אסופה של דילמות ונקודות אור הנוגעות הן לצוות הרפואי והסיעודי והן לחולה ולמשפחתו.  

הפרק הראשון מוקדש למפגש המאתגר שבין רפואה, הלכה ואמונה בבורא עולם, והפרק השני  מוקדש לעניין חשוכי בנים, סגולות ודילמות הלכתיות העולות מטיפולי הפוריות שהזוגות נצרכים לעבור. אחד הפרקים נוגע לערכים ורוחניות וכולל סיפורים מפעימים מגדולי הדורות בכל הקשור לתחום הרפואה. פרק נוסף עוסק ביחסי הגומלין שבין הגוף והנפש ופרק נוסף עוסק בעניין קדושת החיים.

פרק נוסף דן בהלכות פיקוח נפש, ההגדרות השונות של מצב זה על פי ההלכה והחיובים הנגזרים מהן, וכן פרק מרתק ומלמד על יחסי הגומלין שבין יהודים לשאינם יהודים, בשלל תחומי החיים עם דגש על תחום הרפואה.

אחד הפרקים הוקדש כולו לסקירה של מחקרים רפואיים בינלאומיים המגבים את הסוגיות שבספר. כמו כן מצורף לספר מילון עשיר למונחים רפואיים שאינם שגורים בפי העם, ומוכרים בעיקר לאנשי רפואה וסיעוד, וכן מילון ערכים מפורט.
ד"ר מנחם חיים ברייר, משמש כסגן מנהל רפואי בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק, ומשמש כשליחם של גדולי ישראל בשמירה על קדושת החייםף ענייני פיקוח נפש ושילוב רפואה עפ"י ההלכה. 

כריכה קשה | 420 עמ'
מחיר: 70
מחיר מבצע: 62
הוסף לסל
קניה מהירה

למה לקוחות קונים אצלנו?

>>  מחירים זולים והוגנים !!

>>  מבחר גדול ומעודכן !!

>>  מקצוענים בתחום ספרי הקודש !!

>> משלוח מהיר במחיר סביר !!

>> זמן אספקה תוך 7 ימי עסקים בהתאם           לתקנון החנות

אלופים בתחום

מקבלים אשראי

קניה בטוחה


0
הרפואה כהלכה 6 כרכים | הרב פרופ' אברהם שטיינברג

הרפואה כהלכה 6 כרכים |
הרב פרופ' אברהם שטיינברג

סדרת הספרים הרפואה כהלכה בששה כרכים מאת הרב פרופסור אברהם שטיינברג שליט"א יו"ר מכון אנציקלופדיה תלמודית, כוללת את כל הלכות החולה, הרופא והרפואה, בשלביו השונים של חיי האדם. הספרים גדושים בדיונים, היבטים, פסקים, ובכל מה שקשור במפגש שבין רפואה והלכה.
הרפואה תוספת מקום נרחב ומשמעותי בחשיבה התלמודית ובפסיקה ההלכתית, ועם התפתחותה המהירה של הטכנולוגיה והרפואה בזמננו, התקדמה מאוד גם פסיקת ההלכה בתחום זה.

הרב פרופ' אברהם שטיינברג, בתפקידו כרופא מחד וכרב מאידך, ערך לאורך ששה כרכים את כל השאלות האקטואליות והרלוונטיות, מהן שאלות מעשיות ושאלות אתיות של פיקוח נפש.

ספר חובה לכל מי שמעוניין להעשיר את השכלתו בתחומי ידע אלה ולכל מי שמרגיש חלק מעולם הידע הזה.
מחיר: 450
מחיר מבצע: 399
מפנקסו של רופא - סוגיות באתיקה, ברפואה ובהלכה | ד"ר מנחם חיים ברייר

מפנקסו של רופא |
ד"ר מנחם חיים ברייר
סוגיות ודילמות באתיקה, ברפואה ובהלכה
פסיכונויראינולוגיה -יחסי גומלין גוף ונפש

כריכה קשה | 439 עמ'
מחיר: 69
מחיר מבצע: 62
רפואה כהלכה - אנציקלופדיה אקטואלית על גוף האדם ורפואתו עפ"י ההלכה | הרב חנן אפללו

רפואה כהלכה - אנציקלופדיה אקטואלית על גוף האדם ורפואתו עפ"י ההלכה | הרב חנן אפללו

הספר "רפואה כהלכה" מאת הרב חנן אפללו, מרכז בתוכו עניינים רפואיים רבים על פי התורה. ומגיש
את הפסיקה ההלכתית בענייני גוף האדם, גנטיקה, האדם המזדקן, מניעת מחלות, התעמלות וכושר גופני, חובת הצוות הרפואי, רשלנות הרופא, דיני ייחוד במצבים רפואיים, ועוד. הספר יורד לפרטי פרטים חוקר ומעמיק, ומוגש בלשון קולחת ובהירה, ומותאם לכל חלקי האוכלסיה, ומיועד גם לחפצים בידע רפואי וגם למתעניינים בפרמטרים התורניים ההלכתיים.
יצויין כי ספר זה הוא ראשון מסוגו, והוא ממלא חלל ומרווה צימאון של שנים. 

המחבר, הרב חנן אפללו, בעל הסמכה מגדולי הרבנים מהדור הקודם ומהרבנות הראשית, משמש כדין ומו"צ בכמה בתי הוראה. חבר את שו"ת "אשר חנן" המכיל עשרה כרכים ואת סדרת הספרים רופא אומם העוסקים בענייני פריון, הריון לידה ועוד. 

כריכה קשה | 433 עמ'
מחיר: 75
מחיר מבצע: 64
רפואה בפרשה | ד"ר חנה קטן

רפואה בפרשה | ד"ר חנה קטן

הספר 'רפואה בפרשה' עוסק בהצגת עובדות ובירורים רפואיים-הלכתיים אקטואליים כסדר פרשות השבוע בשילוב צילומים ותרשימים. בכל פרשה מוצג נושא הקשור לתוכן הפרשה באופן ידידותי ומונגש, מנקודות מבט שונות ומעוררות עניין. לדוגמה: בפרשת בראשית הפרק עוסק בנושא השיבוט הגנטי בהקשר הפסוק 'ויסגור בשר תחתנה', מהפן הרפואי ומהפן ההלכתי, והאם בכלל מותר על פי ההלכה ליצור בני אדם ובעלי חיים בשיטה כזו. בפרשת נח הפרק עוסק בנושא הפלת עוברים בהקשר הפסוק 'שופך דם האדם באדם' המוזכר בפרשה, בהיבטים רפואיים והלכתיים הקשורים להפלת עוברים וכן וכדו'.
     
ד"ר חנה קטן היא אם למשפחה ברוכת ילדים, אשת רב, ומומחית לרפואת נשים ופריון. נוסף לעבודה בקליניקה היא פועלת לקידום בריאות האישה והמשפחה בישראל, ומשמשת בין השאר כמרצה בכירה וחברת הנהלה במוסדות רפואיים וחינוכיים שונים. ד"ר קטן כותבת בקביעות בנושאי משפחה, רפואה והלכה, ומקדמת את השיח ההלכתי-רפואי שבין רבנים ורופאים.

'רפואה בפרשה' הוא ספרה השמיני, לאחר 'חיי אישה' - מבט אישי ורפואי, 'חיי משפחה' - מבט על המשפחה היהודית ועל העומדת בראשה, 'ביחד' - היבט תורני ורפואי בענייני זוגיות ואישות, 'נשי אישי' - על מירוץ החיים כשהמשפחה במרכז, 'דרך כלה' - הכנת כלה לחופתה ממבט רפואי-הלכתי, 'עת ללדת' - תכנון משפחה יהודי, 'עטופה ברחמים' - רומן מרגש כשברקע התמודדות גיבוריו עם קשיי פוריות האשה והגבר ועם אימוץ ופונדקאות ויחס החברה אליהם.  

כריכה קשה | 208 עמ'
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59

מוצרים אחרונים שנצפו

פרי הארץ עם באור פריו מתוק 2 כרכים | רבי מנחם מנדל מויטבסק

פרי הארץ על התורה מבואר עם הביאור פריו מתוק
2 כרכים | רבי מנחם מנדל מויטבסק
מהדורה מפוארת מנוקדת ומבוארת באותיות מאירות עיניים 

הספר "פרי הארץ" מאת רבי מנחם מנדל מויטבסק, מגדולי החסידות, הוא אחד מספרי היסוד של החסידות וגם אחד הספרים הקשים בספרי ההחסידות. מחמת מספר טעמים:  א) רעיונותיו הנשגבים והעמוקים ב) סגנון הכתיבה שהוא בצורה קצרה ותמציתית אשר מקשה על החומד לקבל תמונה ברורה מכל דבריו.
הביאור "פריו מתוק" מקל על המעיין לקבל תמונה בהירה מכל דברי הספר, ופותח ומרחיב במקום שהדברים סתומים מחמת קיצורם. 
בנוסף מובא בראש כל מאמר ומאמר הקדמה, שבו מובאת הנקודה המרכזית עליה נסוב כל המאמר. 

כ 970 עמ' | מכון פרי הארץ
מחיר: 160
מחיר מבצע: 130
Operation Tag
מורה הנבוכים בכרך אחד | יוחאי מקבילי - מפעל משנה תורה

מורה הנבוכים מהדורת מפעל משנה תורה בכרך אחד
1216 עמודים הכוללים את כל שלושת החלקים

עורך ראשי ומבאר יוחאי מקבילי
תרגום הלל גרשוני

המהדורה החדשה של הספר "מורה הנבוכים". מבית היוצר של "מפעל משנה תורה”, נעשתה על ידי צוות מומחים במשנת הרמב”ם, שהוציא לאור גם מהדורת מופת מבוארת של ספרו ההלכתי של הרמב”ם, "משנה תורה”. בפעם הראשונה מיום שכתב הרמב”ם את החיבור, יוצאת לאור מהדורה שלו המשלבת הן תרגום חדש מדויק וברור לקורא בן ימינו הן ביאור קצר השווה לכל נפש במטרה לחשוף את רעיונות היסוד והסוד שבו ולהנגישם לציבור בלשון עדכנית ובנאמנות לשיטת הרמב”ם. אף מי שמכיר את הספר יוכל לדלות ממנו פנינים ופתרונות למבוכותיו.
הביאור והמהדורה נעשו מתוך אמונה ומחשבה כי גם הקורא ה”נבוך” בן ימינו, האוחז במדע ובפילוסופיה ואינו מרפה מן התורה, יכול להתברך בהשראה מן הגישות העקרוניות שבספר, וכדרכו של הרמב”ם ניתנים בידו ראשי פרקים המסייעים לקורא להפיק מוסר דתי וידע תורני ופילוסופי גם בעידן השונה במהותו מזה שנכתב בו הספר.

הקורא בספר יגלה מה חשב הרמב”ם על "שמות קדושים” הכתובים בקמיעות (אלה אינם שמות קדושים אלא שקרים שרמאים המציאו ואנשים תמימים העתיקו), כיצד בדיוק נכתבו הלוחות ב”אצבע אלהים” ושמא זו אצבעו של משה רבנו, מה עושים עם תמונת העולם האריסטוטלית שהרמב”ם האמין בה (כדור הארץ במרכז וסביבו גלגלים) וכיצד ה”נבוך” בן ימינו, המאמין בתורה ובמדע, יכול לשאוב השראה מדרכו של הרמב”ם גם בעולם שונה משמעותית מזה שנכתב בו החיבור.

המהדורה נערכה תוך בחינת כתבי יד של הספר, ואף כתבי יד של טיוטת הספר בכתב ידו של הרמב”ם, שדפים מהם נמצאו בגניזת קהיר. כך למשל נתגלה משפט שלם בטיוטת הספר שאינו נמצא במהדורות הידועות ובאף כתב יד אחר. משפט אחר נמצא באחד מהתרגומים הקדומים. תעתיק של הטיוטה במקום הזה, לצד תצלום של הקטע, מובא בספר. מלבד זאת, בכמה מקומות כתבי היד העלו נוסחאות טובות יותר מן המקובל במהדורות הקיימות, ודוגמאות לכך נמצאות בהקדמה לספר.
בפעם הראשונה מיום שכתב הרמב"ם את החיבור, יוצאת לאור מהדורה שלו המשלבת הן תרגום חדש מדויק וברור לקורא בן ימינו הן ביאור קצר השווה לכל נפש במטרה לחשוף את רעיונות היסוד והסוד שבו ולהנגישם לציבור בלשון עדכנית ובנאמנות לשיטת הרמב"ם.

לספר נוספו שתי הקדמות מגדולי המומחים בעולם למשנת הרמב"ם: הרב נחום רבינוביץ' ראש ישיבת "ברכת משה" במעלה אדומים, ופרופ' מנחם קלנר.
לעיון בעמודים לדוגמא לחץ כאן

מחיר: 245
מחיר מבצע: 180
לעבדך באמת חלק א'- אלול, ימים נוראים, סוכות | המשגיח רבי דב יפה

לעבדך באמת חלק א'- אלול, ימים נוראים וסוכות |
המשגיח רבי דב יפה 
נערך ע"י חבר תלמידים עפ"י רשימות תלמידים

מאמרי חכמה ומוסר שנאמרו ע"י זקן המשגיחים בארץ ישראל , רבי דב יפה זצ"ל, משגיח  ישיבת "כנסת חזקיהו" שבכפר חסידים.
מחיר: 55
מחיר מבצע: 44
עריכת נר לדוד - הארת דמותו של דוד המלך | דוד חי הכהן

עריכת נר לדוד המלכות הראויה לישראל לאור דמותו של דוד מלך ישראל | הרב דוד חי הכהן  

הספר "עריכת נר לדוד" מוקדש להארת דמותו של דוד המלך ע"ה, שהיה השלם ביותר מכל מלכי ישראל, ונבחר על ידי ריבונו של עולם להיות אבי המלכות, הגזע שממנו יצמח משיח צדקנו. דרך המעקב אחר דמותו המופלאה של דוד המלך יגלה המעיין מהי קומת המלכות הראויה לישראל ומה חשיבותה.

ב"ה זכינו לשוב לארצנו וזכינו למושלים הצומחים מקרב האומה ובהסכמתה, יש בכך משום חזרת כוח המלכות לעם ישראל, והננו עוד זקוקים ומייחלים להשלמת כוח המלכות. תפילותינו לגאולה וציפיותינו לישועה קשורות קשר בל ינתק עם הצפייה לשיבת כסא דוד על בית ישראל במהרה בימינו." 

הרב דוד חי הכהן, הוא ראש ישיבת נתיבות ישראל בבת ים, ראש קהילת אורות התורה ורב שכונה בעיר.

220 עמ' | כריכה קשה

מחיר: 45
מחיר מבצע: 35
logo בניית אתרים