1. קטלוג
  2. ספרי ילדים וקריאה
  3. ספרי קריאה

בשפריר חביון | הרב חיים סבתו

בשפריר חביון | הרב חיים סבתו
בשפריר חביון | חיים סבתו

בְּשַׁפְרִיר חֶבְיוֹן, ספרו החמישי של סבתו, יפגיש את רבבות קוראיו עם פנים מוכרות מתיאום כוונות  ומסיפוריו הראשונים באמת מארץ תצמח. וגם עם פנים אחרות, מפתיעות, ברשת מיוחדת של קשרים.

קהיר היא לו מולדת אמיתית ורחוקה, של ערבית ושל צרפתית ומעליהן עברית נפלאה, מתנגנת בגעגוע אחד גדול ונמשך מתוך הפיוטים והלימוד והערגה למולדת אחרת, כולה מדומיינת במילים, ארץ ישראל. ושם, בילדות הממשית הזאת, הלא-דמיונית, המולדת הירושלמית של בית מזמיל על ריחותיה הערביים, ועין כרם על מנזריה זורעי המסתורין והאימה - שם הולכת ונפרשת לפנינו מניפה רחבת זמנים ומרחבים, כולה מארג מפותל של חלומות ושבריהם, וחלומות חדשים: אחד היה כך, אחד היה כך, ואחד, הרבה יותר מאחד, היה כך: "ביום הכעפורים נפל בתעלה". מאותם מוקשים של כאב שהמספר מטמין לרגלינו מתחת למסווה התום ויפי השפה העברית. שברים של חלומות. והרבה מציאות: מחלב הנברחת, הבלתי נשכחת, דרך הפוגרום בעיירה באוקראינה, מן החיפוש אחר הילדים הנעלמים באירופה ההרוסה, והבריחה מטריפולי שבלוב בין גלים ואנגלים, אל טעמם של תפוזי הקיבוץ שכל ארץ ישראל כולה נתקפלה אל מתחת לקליפותיהם - אהבת תפוח הזהב. האם היא אהבה נכזבת? סיפור אובדנה של ילדות הוא סיפור קנייתה של מולדת חדשה, אחת, על תקוותיה, על ייסוריה, על האמת, שתמיד היא קצת, או הרבה, מסתתרת בה. ועל הסיפור הזה כולו שפוך חן מיוחד,
הוא החן של פתרון חידת גלגולו של ניגון - חסידי? מזרחי? צברי?

הרב חיים סבתו, ממייסדי ישיבת ההסדר "ברכת משה" במעלה אדומים, ומשמש בה כר"מ זה למעלה משלושים שנה. פרסם מאמרים רבים בסוגיות, וכן ספרי עיון ופרוזה.

הוצאת ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59

למה לקוחות קונים אצלנו?

>>  מחירים זולים והוגנים !!

>>  מבחר גדול ומעודכן !!

>>  מקצוענים בתחום ספרי הקודש !!

>> משלוח מהיר במחיר סביר !!

>> זמן אספקה תוך 10 ימי עסקים בהתאם           לתקנון החנות

אלופים בתחום

מקבלים אשראי

קניה בטוחה

 
0
תיאום כוונות | הרב חיים סבתו

תיאום כוונות | הרב חיים סבתו

מלחמת יום הכיפורים מנקודת מבטו של בחור ישיבת הסדר עטור שבחים.

מהדורה חדשה לרגל 40 שנה למלחמת יום הכיפורים.

ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
בואי הרוח | חיים סבתו

בואי הרוח | חיים סבתו

בואי הרוח הוא ספרו הרביעי של חיים סבתו, וגם הפעם נכונה לקוראים הפתעה: הילד אשר זה עתה עלה ממצרים מוצא את עצמו בין האזבסטונים של שכונת בית-מזמיל, הלוא היא קריית-יובל שבירושלים, ונקשר אל מי שרחוק ממנו כרחוק מזרח ממערב: משה פרקש, עולה חדש ותיק יותר, מהונגריה. פרקש מאמץ אל ליבו את הילד. ומכאן נפרש לנגד עינינו סיפורה של משפחה יהודית על ארבעה דורותיה, מן העיירה שבאימפריה האוסטרו-הונגרית המתפוררת, דרך שתי מלחמות עולם, אל עליבותה ותפארתה של המעברה בקצווי ירושלים, ואל העולם המתחדש של הלימוד.
את הסיפור המרתק הזה אנחנו שומעים לסירוגין, כפי שהוא עולה מזכרונם של הילד המצרי, הוא המספר המבוגר, והמבוגר ההונגרי, הוא הילד שעלה מן השריפה הגדולה ועכשיו עסוק בהתחדשות ובתחייה. שלושה פקדונות נותן פרקש בידי חברו הילד, ושלושתם נשמרים וחוזרים. ועל סידור התפילה המיוחד - הפיקדון האחרון - אומר פרקש: "אבא עבר עם הסידור מלחמה אחת נוראה, ואני עברתי איתו מלחמה נוראה ממנה". וכאשר גם הפיקדון הזה חוזר לידיים הראויות לו, תם המעגל שהתחיל, כביכול, בתמימות: "שיכנו אותנו יחד בבית-מזמיל".

ספרו הראשון של סבתו, אמת מארץ תצמח, הוא סיפור יהודי חלב שבסוריה. ספרו השני, רב-המכר תיאום כוונות, זכה בפרס ספיר (2000) ובפרס יצחק שדה (2002). ספרו השלישי, כעפעפי שחר, היה ועודנו רב-מכר.

כריכה רכה | 162 עמ'
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
כעפעפי שחר | חיים סבתו

כעפעפי שחר - מעשה בעזרא סימן טוב | חיים סבתו

כעפעפי שחר הוא המעשה בעזרא סימן טוב ובחבריו, רחמים הכנר העיוור, משה דוד האברך, והדוקטור יהודה טוויל החוקר מן האוניברסיטה.
על ארבעה החברים הירושלמים מספר "הסופר", והסיפור שהוא מספר מכאיב וגם מרגש, וכולו שזור באווירה של ירושלים, רחובותיה, בתיה, ריחותיה, שירתה.
זו ירושלים העולה מן "העמק שתחת שכונת התפוחים בסוף רחוב בצלאל" ויורדת ועולה שוב אל רחוב הנביאים.
שם היה אותו מעשה בעזרא סימן טוב וברחמים, אולי הוא המעשה אשר ממנו באה "אותה צרה שרעשה עליה ירושלים כולה."
ואולי לא.
כך או כך, אלה ושאר המעשים מתרחשים בשכונת מחנה יהודה הקסומה.
אלא גם שגם שם, במחנה יהודה, "השמחה שבתה.
הכול ידעו שהגודל נחתך והחודשים ספורים."

ספרו הראשון של חיים סבתו, אמת מארץ תצמח, ובו שלושה סיפורים מפתיעים בתוכנם ובלשונם, גל גלגוליה של משפחה מיוצאי חלב.
לאחר שנתיים שוב הפתיע סבתו: תיאום כוונות, ספרו השני, ובו סיפורה המרגש של חבורת לוחמי שריון במלחמת יום הכיפורים, עורר מייד התרגשות עצומה. הספר הראשון שזכה בפרס ספיר (2000), וכן בפרס יצחק שדה (2002), הוא תורגם לכמה שפות, ולאחר יותר משלושים אלף עותקים כבש את מקומו על המדפים ובלבבות.
כעפעפי שחר יפתיע את הקוראים בניגון חדש ושונה.

הוצאת ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
אמת מארץ תצמח | חיים סבתו

אמת מארץ תצמח | חיים סבתו

חיים סבתו הוא בן למשפחת רבנים מחלב אשר בסוריה, היא אר"ץ - ארם צובא. איש בית-המדרש, תלמיד חכם המפרסם מאמרים בהלכה, מה לו ולסיפורי חלב? ואכן, גלגל חוזר בעולם, הנובלה המרכזית של ספרו זה, היא פנינה נדירה המתגלית לה פתאום במקומותינו. תולדותיה של משפחה אחת שזורים דרך חלב אל פריז ואז לירושלים, וכל הגלגל עטוף שביס של כאב שגם מנעמיה של העברית הנפלאה - עברית אשר חשבנו כי נעלמה כיום מן הספרות שלנו - אינם מסוגלים להחביאו. אמת מארץ תצמח הוא סיפור בלשי על גלגולו המסתורי של כתב-יד מופלא; שברי לוחות הוא קינה מעודנת של שברונו של דור העולים המפואר בשנות החמישים - את קהילותיהם שם הפסידו ואל נחלתם כאן במעברה לא הגיעו.

הוצאת ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
גלגל חוזר בעולם | חיים סבתו

גלגל חוזר בעולם | חיים סבתו

לפני עשרים וחמש שנה יצא לאור ספרו הראשון של חיים סבּתוֹ. סבּתוֹ הוא בן למשפחת רבנים מחלבּ אשר בסוריה, היא אר"ץ - ארם צובא. איש בית המדרש, תלמיד חכם המפרסם מאמרים בהלכה. 
מה לו ולסיפורי חלבּ, הוא שעלה לארץ ילד בן שבע מקהיר אל המעברה בבית־מזמיל שבירושלים ?

הנובלה "גלגל חוזר" בעולם היא פנינה נדירה המתגלית לה במקומותינו. תולדותיה של משפחה אחת שזורים בה, דרך חלבּ אל פריז ואז לירושלים, וכל הגלגל הזה עטוף שביס של כאב שגם מנעמיה של העברית הנפלאה - עברית אשר חשבנו כי נעלמה מן הספרות העברית בת ימינו - אינם מסוגלים להחביאו.

במהדורת היובל הזאת הוסיף המחבר עלילה חדשה, כולה אמת, והיא פוגשת את מה שתואר קודם בדמיון, "היה או לא היה?". זהו דיווח מרתק על מה שהתרחש במציאות, שנים לאחר שיצא לאור מה שחשבנו כי אינו יותר ממעשה מדומיין.

מחיר: 98
מחיר מבצע: 59
מבקשי פניך - שיחות עם הרב ליכטנשטיין | חיים סבתו

מבקשי פניך - שיחות עם הרב אהרון ליכטנשטיין | חיים סבתו 

בספר מבקשי פניך מקיימים הרבנים, ליכנשטיין וסבתו, שיח פתוח וגלוי בו הם דנים בהשראה בספרות ובבית המדרש,בעולם המוסר היהודי,בערכיים אוניברסליים וספרות מודרנית ,ועוד הרבה נושאים.
הספר "מבקשי פניך" מפגיש כאמור את שני הענקים בשיח פתוח הנוגע בנימים הרגישים ,העדינים והטעונים ביותר של האדם המאמין.אוצר החכמה, הקורא בספר סופג את השראתו ממעיינות התורה,מים התלמוד וממיטב השירה וההגות של תרבות המערב ושל מסורת ישראל.

העבודה על הספר מבקשי פניך ארכה למעלה משנתיים. השילוב בין השניים. הסופר חיים סבתו חתן פרס ספיר בן תרבות המזרח, הרב ליכטנשטיין, דר לספרות אנגלית מהרוואד, ממוחה עולמי לשירת מילטון האנגלית יצר ספר הגות חי וזורם המתמודד בכנות וביושר עם כל הנושאים החשובים הללו.
בין הנושאים הנידונים בשיחות שבספר "מבקשי פניך": החוויה הדתית של העוסק בתורה; היחס לערכים הומניסטיים אוניברסאליים; היחס לציונות ולמדינת ישראל; התחדשות ההלכה, היחס לציבור החילוני; לימוד תורה לנשים ופמיניזם; תוכנית הלימוד בישיבות ועוד.
 
הרב חיים סבתו, ממייסדי ישיבת ההסדר "ברכת משה" במעלה אדומים, ומשמש בה כר"מ זה למעלה משלושים שנה. פרסם מאמרים רבים בסוגיות, וכן ספרי עיון ופרוזה -
הרב סבתו הוא חתן פרס ספיר על ספרו תיאום כוונות.
הרב אהרון ליכטנשטיין שמש כראש ישיבת ההסדר "הר-עציון" שבאלון שבות. תלמידו וחתנו של אחד מגדולי ההוגים היהודים בדורות האחרונים, הרב יוסף דוב הלוי סולובייצ'יק. במקביל ללימודיו הישיבתיים השלים תואר ד"ר בספרות אנגלית.
לפני כארבעים שנה הוזמן ע"י הרב עמיטל זצ"ל לשמש כשותפו בראשות ישיבת "הר-עציון". פרסם עשרות רבות של מאמרים, ובשנים האחרונות החלו להתפרסם שיעוריו על  חלק ממסכתות התלמוד. כמו כן, יצאו לאור מספר ספרים   בענייני השקפה ואמונה.

ידיעות ספרים - ספרי יהדות
מחיר: 118
מחיר מבצע: 59
לקראתי מצאתיך - פרקי אמונה | חיים סבתו

לקראתי מצאתיך - פרקי אמונה | חיים סבתו

כל ימיו האדם מבקש. אם העולם לא הטעהו בדמיוניו ולא התעהו באורחותיו, אם לא איבד את נקודת האמת שבלבבו, אם לא הוכתם טוהר נשמתו, משוטט הוא האדם ברעיוניו, ושואל ומבקש פשר לחייו, מחפש מה תכליתם. ונתיבות רבות מובילות אותו לאמונה.
ויש שעות, שהמבקש, רוחות העולם סוערות בו, והוא מתנודד. משברים מחוץ וסערות מבית מדריכים את מנוחתו ומצערים אותו, והאמת מתנודדת לו, עִתים נגלית לו ועתים נכסית ממנו. והוא בודד, ונפשו צועקת בחבליה: "תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ!", "אֶת פָּנֶיךָ ה' אֲבַקֵּשׁ, אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי!". ובצאתו לקראת ה', ימצא שיצא הוא כבר לקראתו, ושבה אליו רוחו.
לקראתי מצאתיך מבקש להוליך את האדם בעדינות בדרכי האמונה הפשוטה והטהורה, הנובעת מהלב. יסודות אמונה, מחשבה ומוסר: חופש בחירה והתגלות, יראה, אהבה ועין טובה, ועוד שלל נושאי יסוד – כל אלה נידונים בספר, בסגנונו הספרותי האהוב של הרב סבתו, ופורשים בפני הקורא השקפת עולם רחבה המעוגנת במקורות הקלאסיים של היהדות.

הרב חיים סבתו, מראשי ישיבת ההסדר "ברכת משה" במעלה אדומים שהיה גם ממקימיה, וחתן פרס ספיר (2000) על ספרו תיאום כוונות. פרסם מאמרים רבים בסוגיות תלמודיות, תרבותיות וחינוכיות, וכן ארבעה ספרי עיון וחמישה ספרי פרוזה – כולם רבי-מכר בהוצאת "ידיעות ספרים".

כריכה קשה | 192 עמ'
מחיר: 112
מחיר מבצע: 65
אהבת תורה - פרשת השבוע | חיים סבתו

אהבת תורה - דברים על פרשת השבוע | הרב חיים סבתו 

דברים על פרשת השבוע, בסגנונו המיוחד של הרב חיים סבתו.
לכל פרשה מצורף פיוט.

מתוך ההקדמה לספר אהבת תורה:
"חמדת ימים היא השבת, מושכת היא מקדושתה על ימי החולין ונותנת להם את רוחניותם. ימי השבוע יונקים את חיוניותם מן השבת, והגיונו ורעיונו של אדם מישראל מפרשת השבוע מתפרנסים, וממנה הוא טווה את הגיגי מחשבותיו. רבים כתבו על פרשות התורה, מעיינים ומבארים והוגים ודרשנים, והתורה, איילת אהבים ויעלת חן, מרווה את כל העמלים בה, וכל אחד מוצא בה טעם חדש. מאהבת התורה טוויתי לי אף אני פתיל ממחשבותיי על פרשת השבוע לפי טעמי וסגנוני, שזרתיו בדרשות חכמינו, רקמתי בו ממאמרי החסידות ובעלי המוסר, הוספתי לו גוון מחכמי הלב ומחושבי המחשבות, וארגתי לי ממנו בגד חדש לשבת. לפנים בישראל היו הפיוט והדרשה מהלכים יחדיו. לפיכך הקדמתי לכל פרשה פיוט מפיוטי הפייטנים, מראשוני הראשונים ועד האחרונים. לשון הפיוטים קשה, אבל ביאורם כרוך בהבאת מקורותיהם, דבר החורג ממטרת הספר. לפיכך הבאתי אותם כפי שהם, וכתבתי את מקור הפיוט. המעיין ימצא שם ביאור מפורט ומעמיק של המומחים לאותה חוכמה. בסוף כל דרשה הבאתי את מקורותיה, ובסוף הספר הבאתי את רשימת כל הספרים שהשתמשתי בהם ואת מקורות כל הפיוטים שממעיינם שאבתי. עוד הוספתי כמה מילים על כל פייטן שהוזכר בספר."
מחיר: 98
מחיר מבצע: 64

מוצרים אחרונים שנצפו

היצר הלב והאדם | אלי שיינפלד

היצר הלב והאדם | הרב אלי שיינפלד

יצר המין הינו אחד היצרים החזקים הפועלים בקרב בני האדם. דווקא משום כך הוא זכה להתייחסות נרחבת בספרות התורנית וההלכתית, עד כי נדמה שחז"ל לדורותם היו בעלי גישה שונה עד מאד מהרבנות הנוהגת בימינו, לפחות בכל הקשור להתמודדות ישירה, גלויה ואמיצה עם יצרים.
 
ספרו של אלי שיינפלד היצר הלב והאדם , המשמש ר"מ בישיבה התיכונית במעלה אדומים, מבקש לשנות במעט את ההתנהלות הנסתרת והסמויה הנהוגה בדורינו בכל הקשור להתמודדות עם יצרים, ולתת ביטוי לקשיים - ובעיקר לצורך להתמודד איתם. כאמור, אין מדובר במעשה שכיח בדורינו. לעיתים נראה, כי מובילי הדת היהודית מעדיפים היו להעלים חלק מהעניינים הנעימים פחות להתמודדות, או לכל הפחות לדבר עליהם בחדרי חדרים. ואולם התנהלות זו לא זו בלבד שאינה משכחת את היצרים, אלא היפוכו של דבר. היא מלבה אותם, הופכת אותם לאסורים וחשוכים וממילא מעניקה להם משיכה נוספת, בבחינת מים גנובים ימתקו.
חשיפת הדיון לאור השמש, גם (ואולי בעיקר) אם באופן צנוע ומכובד, עשוי להביא לשינוי מסוים ביכולתם של המאמינים להתמודד עם יצריהם. הגם כי הספר מתמקד ביצר המין, נראה שיש בו מספר עצות שיכולות להיות נכונות גם ליצרים אחרים עמם מתמודד כל אדם מתבגר ובוגר כאחד.
מבלי להיכנס לשבילי הפסיכולוגיה הכרוכים בנחמה שעשוי לספק הספר לצעירים רבים ומבוהלים, הנחשפים לעולם המיני שאינם מודעים לו, הרי שמדובר בתוספת תורנית חשובה עד מאד. כזו שמספקת תשתית הלכתית ותורנית למתחים קיימים, מבלי להתעלם או לטייח מציאות נוהגת.
לא נותר אלא לסכם ולאחל שמי יתן וירבו עוד אמיצים שיקחו לידם את מושכות ההנהגה החינוכית והתורנית, הנהגה הזקוקה לאמת ויושר. אכן, מי שרוצה לדבר על היצר, מי שמעוניין להתמודד איתו, צריך לפנות ללב האדם. וזו, הלכה למעשה, תרומתו החשובה של ספר זה.

סקירה על הספר מאת אתר bookwatch
מחיר: 78
מחיר מבצע: 55
חינוך באהבה א' - גיל הרך | הרב שלמה אבינר

חינוך באהבה חלק א' - הגיל הרך | הרב שלמה אבינר

סדרה של שני כרכים העוסקים בחינוך ילדים בדרכה של תורה הכוללת מאמרים, שאלות ותשובות, עצות והדרכות.
הכרך הראשון עוסק בגיל הרך.
 
בין הנושאים הנדונים: יסודות החינוך, דרכי החינוך - חופש וכפייה בחינוך, חינוך למידות טובות, ספרות ותרבות, החינוך בבית ובגן, עניינים שונים, ענייני הלכה.

מומלץ כמתנה ללידה
 
מחיר: 80
מחיר מבצע: 60
דע את ילדיך | הרב איתמר שוורץ

דע את ילדיך - חינוך ילדים |
הרב איתמר שווארץ

הספר "דע את ילדיך" נערך מתוך שיעורים שנמסרו על ידי מחבר הספרים הנודעים בלבבי משכן אבנה.
הספר עוסק בעיקר אודות הטיפול בצרכים האמוציונליים והנפשיים של ילדינו. אנו עלולים לשים לב על בריאותם הפיזית והגופנית, אבל לעתים קרובות מזניחים אותם בחוסר תזונה נפשית. הפתרון, בעוד שגם כולל כמובן את הצורך להביע את האהבה כלפיהם.

מאת הרב איתמר שווארץ- מחבר הסדרה "בלבבי משכן אבנה" 

מחיר: 61
מחיר מבצע: 55
שיעורים באגדה | הרב שג"ר

שיעורים באגדה | הרב שג"ר   - המכון להוצאת כתבי הרב שג"ר
כריכה קשה. 504 עמ'

מדרשי האגדה הם שער ייחודי למפגש עם עולמם הדתי וההגותי של חז"ל, וגם מקור בלתי נדלה של מחשבה ויצירה המשלבת כנות דתית,
רגישות קיומית ותובנות אקטואליות. בשיעוריו באגדה מבקש הרב שג"ר לחשוף את השילוב הזה, שהיה קרוב לליבו ולאישיותו.

הרב שג"ר (שמעון גרשון רוזנברג), מגדולי הרבנים וההוגים בדור האחרון, עסק באגדות חז"ל במשך שנים רבות. כדרכו בתחומים אחרים,
גם בלימוד האגדה סלל הרב דרך לימוד ייחודית המשלבת בין עיון יסודי ושיטתי לבין חתירה אל העומק הדתי והקיומי שמאחורי המילים.
שיעורי האגדה שלו מפגישים את הקוראים עם תפיסת העולם של חז"ל, השאלות שהעסיקו אותם והאופן שבו הם פירשו את פסוקי התורה,
האירועים ההיסטוריים וחיי היומיום. מבטו של הרב שג"ר מוצא באגדות חז"ל תובנות עמוקות ואקטואליות על ייסורים וגאולה, תורה ומצוות,
בדידות ושמחה.
העיסוק של הרב שג"ר באגדות חז"ל היה מלווה בהתפעלות מן העומק ומן התעוזה של רעיונותיהם, מהאופק הרוחני שהם פותחים,
מן הרגישות האנושית שלהם ומן העיצוב האומנותי של דבריהם. ספר זה מזמין את הקוראים להיפגש עם עולם המדרש דרך עיניו של
​הרב שג"ר.     
השיעורים המובאים בספר זה מגוונים בתוכנם ובסגנונם: חלקם ארוכים וחלקים קצרים, חלקם מקיפים נושא רחב וחלקם מתמקדים
במקורות בודדים. לעיתים מרחיב הרב שג"ר בזיקות הספרותיות וההיסטוריות של המדרש, ולעיתים מתמקד במשמעותו האקטואלית.
לעיתים מגלה פנים חדשות במקורות מוכרים, ולעיתים מפגיש אותנו עם דרשות יוצאות דופן או מעוצבות להפליא שלא ציפינו למצוא
כמותן בספרות חז"ל.


ספרי הרב שג`ר 

מחיר: 118
מחיר מבצע: 69
logo בניית אתרים